Foto | Cass Bird, Rewilding

av Eirik Zeiner-Henriksen mandag 26. mar / 18:18 | 1 kommentarer

Cass Bird har de siste ti årene etablert seg som en av de mest fremtredende innenfor amerikansk  ungdoms og samtidsfotografi, både innenfor mote og gjennom egne prosjekter. Denne gangen har hun laget boka Rewilding.

Vi skal, som tittelen sier, tilbake til naturen. Hun tok med seg 7 androgyne modeller, både venner og gateplukka, til Tennesse for å lage et slags tomboy-paradis; en oase der jentene kan gjøre hva de vil. Dvs. klatre i trær, løpe barbeint, slenge med puppa, og på alle måter være frie. Nå er boka ute og Rewilding gir i helhet et bilde på hva frihet er, og kan være. Det jeg automatisk tenkte var at denne friheten er uavhengig av kjønn, men da kjenner jeg ikke Cass Bird godt nok. Hallo, det er jo hun som har tatt dette

Det her er kvinner som har flykta fra et samfunn der alle vil at de skal tilpasse seg. Her slipper de å sminke seg, fikse håret og neglene og få blemmer av de ukomfortable skoene. Mener Cass. Og de har flykta langt vekk. For å gi et lite bilde på Tennesse er det staten der KKK ble danna, Martin Luther King ble skutt og der Elvis, Johnny Cash og Roy Orbison starta sine karrierer. Skikkelig Amerika, og egentlig ganske idyllisk, der jentene løper rundt i det som i hvert fall ikke ser ut som oppsatte bilder.

Forrige torsdag stappa hun forresten knøttlille Dashwood Books i Bond Street i New York med boklanseringen sin. Populær dame, og en relativt fin bok. Sjekk noen av bildene her:

Kommentarer

profilbilde

digg fap fap

Postet av , mandag 26. mar / 23:09

Tilbake til forsiden!