Film | Snow White and the Huntsman

av May Sundvall Andersen torsdag 07. jun / 18:20 | 39 kommentarer

Eventyret om Snøhvit og de syv dverger er en fortelling alle har kjennskap til, men denne gangen har historien fått en ny vri. Snøhvit er ikke avhengig av en prins og jeger for å bekjempe verdens faenskap, men slår selv tilbake.


Den britiske regissøren Rupert Sanders har ikke spart på kruttet, eller penga for den saks skyld, i sin nyeste spillefilm Snow White and the Huntsmann. Med et budsjett på hele 170 millioner dollar har han begitt seg ut på litt av et eventyr, bokstavelig talt. Kirsten Stewart (kjent som hun stille, pene, men kjedelige fra Twilight-sagaen) er den fagre Snøhvit, Chris Hemsworth (som også har spilt den gudommelige Thor i filmen med samme navn) er den barske, men delvis bedrukne jegeren, Charlize Theron (kjent fra Monster som Aileen og Prometheus som Meredith Vickers) er den onde dronningen og Sam Clafin (også kjent fra Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides som Phillip) er prinsen.


Historien går som følger: Ond dronning er besatt av å være vakrest i landet og søker hele tiden bekreftelse på sin skjønnhet i det magiske speilet. «Speil, speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her?», spør hun, dag ut og dag inn og får alltid det samme svaret, nemlig «du er den vakreste i landet her». Skjønnhetshysteriet når nye høyder når Snøhvit en dag utseendemessig utkonkurrerer sin onde stemor med sin hvite hud, sine rosenrøde lepper og sitt kullsvarte hår. «Snøhvit er vakrest i landet her» klinger ikke bra i den onde dronningens ører, og hun bestemmer seg for å drepe Snøhvit. Snøhvit rømmer, og dronningen befaler jegeren ut i den store, mørke skogen for å fange henne og returnere henne til kongeriket og til en grufull død. Aiaiai! Prinsen får nyss om at Snøhvit er i fare og drar også ut på leting i skogen. Og vips, så befinner vi oss i et eventyrlig trekantdrama beriket med levende trær, troll og dronningens soldater. For å ikke glemme de syv dvergene som dukker og og hjelper til underveis.


Kirsten Stewart er ikke den som pleier å briljere på lerrettet med sine skuespillerprestasjoner, men dette er nok den beste rollen hun har spilt hittil. Hun kler og ha litt bein i nesa, men klarer samtidig å få frem Snøhvits ynde, godhet og indre styrke. Chris Hemsworth fikk det til å løsne i lattermusklene med sin tolkning av jegeren. Han kler rollen som en smule alkoholisert, barsk, men samtidig følsom og rett på sak-mann. Charlize Therons tolkning av den onde dronningen var overbevisende og fikk det av og til å gå kaldt nedover ryggraden. Ondere stemor skal du lete lenge etter! Sam Clafins tolkning av prinsen var den som appellerte minst. Skuespillet var ikke dårlig, men noe middelmådig, og ble litt kjedelig underveis. Når det er sagt så var spesialeffektene sykt bra. Særlig når det gjaldt utseendet til dronningen, som vekslet mellom gammelt og ungt gjennom hele filmen. I tillegg var kostymene svært gjennomførte helt ned til minste deltalj. Kjolen til Snøhvit var inspirert av Disneys tegneserieversjon. Og kostymene til dronningen var helt rå. Spesialeffekter og kostymer hevet filmopplevelsen noen hakk, så selv om ikke skuespillerprestasjonene var midt i blinken fra ende til annen, Stewart hadde noen twilight-poses- øyeblikk og Clafin var generelt døll, så er dette et actionfylt og eventyrlig drama du bør få med deg.


Se traileren her!

Filmen har premiere fredag 8.juni                   

Kommentarer Side: 1 2 3 4 (39totalt)

profilbilde
best prices

6xs7Ms I truly appreciate this blog article.Thanks Again. Fantastic.

Postet av best prices, mandag 12. mai / 08:17

profilbilde
stunning seo guys

Lg5Jmp This is one awesome post.Much thanks again. Will read on...

Postet av stunning seo guys, mandag 21. apr / 10:56

profilbilde
check it out

UvjEik Really appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more.

Postet av check it out, tirsdag 01. apr / 16:12

profilbilde
check it out

XYqSAG Thanks for the article post.

Postet av check it out, tirsdag 01. apr / 14:50

profilbilde
best prices

LtKrHt Thanks for the blog.Really thank you! Much obliged.

Postet av best prices, lørdag 22. mar / 20:27

profilbilde
best prices

f132of I am so grateful for your blog post.Much thanks again. Fantastic.

Postet av best prices, lørdag 22. mar / 18:34

profilbilde
nice seo guys

HOII0H Really enjoyed this blog article.Thanks Again. Awesome.

Postet av nice seo guys, fredag 17. jan / 14:31

profilbilde
check it out

sd2NBZ Major thanks for the blog. Want more.

Postet av check it out, torsdag 09. jan / 04:42

profilbilde
awesome seo thing

vFfKcz I really enjoy the blog.Really thank you! Awesome.

Postet av awesome seo thing, søndag 15. des / 15:55

profilbilde
take a look at it!

ZsbiDV Thanks for the blog post.Much thanks again. Keep writing.

Postet av take a look at it!, lørdag 02. nov / 11:41

Tilbake til forsiden!