Intervju | Nils Bech

av David Dajani lørdag 07. jul / 16:01 | 3 kommentarer

"A Sudden Sickness" er navnet på Nils Bech sin nye singel & video. Den hadde riktignok premiere forrige uke, men grunnet Hove OG fordi Nils skal spille på Parkteateret i aften, valgte vi å kjøre intervju i dag ISTEDENFOR. OK? 

Gratulerer med ny singel! Fortell litt om den. 
 - Takk! Singelen heter A Sudden Sickness, og er hentet fra mitt neste album, "Look Inside". Albumet tar for seg et (romantisk) møte og hvordan dette møtet fikk meg til å ta et oppgjør med ting jeg hadde drasset med meg i gjennom livet og hvilke tanker jeg gjorde meg på denne tiden. A Sudden Sickness er sang nr 5, så det har skjedd en del før den kan du si. Og hva den handler om kommer veldig tydlig frem i teksten.

Singelen er produsert av Ost & Kjex, omslaget er laget av Ida Ekblad, og videoen er produsert av Benjamin Alexander Huseby. Hvordan foregår utvelgelsesprosessen, he-he?

 - På dette albumet har jeg ønsket å lage pop med innslag av samtidsmusikk og house. Ost og Kjex har jeg kjent i mange år, så det var naturlig å kontakte dem. Andre bidragsytere er samtidskomponistene Julian Skar, Bendik Giske og Ole Henrik Moe. Ida og jeg har samarbeidet så lenge jeg kan huske. Jeg synes hun er en fantastisk kunstner. Benjamin er også en gammel venn av meg, som jeg beundrer arbeidene til, så du kan vel si at jeg har spurt folk jeg kjenner og som jeg synes gjør veldig bra ting. Folk som utfordrer meg.
Hvem sin idé var det å bruke James Jeanette Main som hovedperson i videoen?
 - Jeg har kjent til ham i over 10 år, og har alltid vært veldig fascinert av ham. Han har noe magisk ved seg. Tilstederverelsen hans er så sterk. Så da jeg skulle lage videoen, spurte jeg Benjamin om han trodde James kunne tenke seg å være med. James er musen (LOOOL. red.) til Benjamin, så de har jobbet mye i sammen og er nære venner, så Benjamin var selvsagt enig i at han var rett mann for jobben.

Ditt nye album "Look Inside" kommer til høsten. Hva kan vi forvente?
 - Det er som nevnt over popmusikk med innslag av house og samtidsmusikk.

Og i kveld spiller du på Fysisk Formats sommerfest på Parkteateret. Gleder du deg?
 - Ja, selvsagt! Jeg elsker sommerfester.

Nils Bech spiller på Parkteateret ikveld, i forbindelse med Fysisk Formats sommerfest. Les mer her

Kommentarer

profilbilde
<3 Nils Bech & Daniel Jerome!!!!

Nils Bech og Daniel Jerome er norges nye håp!

Postet av Tina, tirsdag 10. jul / 16:07

profilbilde
<3

fineste Nils <3

Postet av f, lørdag 07. jul / 21:59

profilbilde

Ser frem til det nye albumet!

Postet av @amputasjon, lørdag 07. jul / 20:24

Tilbake til forsiden!