Spist | Eger Café

av Redaksjonen søndag 23. okt / 18:53 | 43 kommentarer

Oslo Sentrum, hva er problemet ditt egentlig? Vi fikk en sms fra en Londonkompis på lørdag som hadde en lang mellomlanding mellom Tromsø og London: "I am rather predictably on Karl Johans Gate. Just give me a place and a street and I’ll meet you there!" Å, faen. Hvor tar man med en Londonkompis for en kaffe og muligens en matbit i Oslo sentrum? Café Con Bar? (for sad, Kunstnernes Hus? (for langt unna + Høstutstillingsmas), Peppes Pizza? Vi endte opp med å foreslå Eger Café i Øvre Slottsgate. Det ser jo litt swanky ut, i hvert fall, tenkte vi.

Det første som møter oss er et halvtomt lokale med en sur servitør som ser ut som en sinna fribryter i ansiktet, og som sier at det er spiseplikt på alle bordene. Ok, vi har jo snakket om at vi kanskje skulle ta en matbit, så hvorfor ikke? Menyen blir slengt på bordet som en ordre, og det første vi noterer oss er at den følger et slags filologisk tema: at det må være minst én skrivefeil i hver rett. Interessant … (Selvsyn på Egers hjemmeside.)

Innholdet i menyen er ikke like interessant. Valgets kvaler står mellom tre uinspirerte, generiske cafésalater som alle inneholder tre eller mer av følgende farsotter fra 90-tallet: ruccola, pesto, fetaost, soltørket tomat og balsamico (og hvem har egentlig "sommersalat" på menyen i slutten av oktober?); fire sandwicher, deriblant en "kylling spesial", som vi kan lukte over hele lokalet i form av svidd cheddar og en "grønn glede", som inneholder "marinert salat" (ja, faktisk), "spinat i guacomole" og både noe de kaller "alfa-alfa", i tillegg til bønnespirer. Komplett galskap, med andre ord.

På slutten av menyen finner vi tre retter i en "raw food"-meny. Vi tenker: hvis vi ikke kan spise godt, kan vi i det minste spise sunt, og går begge for "raw food gryte", til fribryterens bifall: "Den er kjempegod." Ok, han var visst ikke så sur likevel.

Men det viste seg snart at vi skulle komme til å savne den svidde cheddaren. Raw food-gryta kommer på bordet i form av en haug opphakket kål (brokkoli, blomkål, rødkål) og gulerøtter, og en slags saus/dressing laget av moste tomater. Grønnsaksmassen er holdes originalt nok oppe av en agurk skåret på langs, surret rundt som en slags borgmur.

Den ukokte kålstuingen kunne kanskje vært en god idé – om kjøkkenet hadde tatt bryet med å sette smak på den. Alle som har laget litt salater vet at når man jobber med rå grønnsaker blir andelen bitterstoffer i maten veldig høy. For at man ikke skal sitte igjen med en emmen følelse i ganen, må man derfor balansere bitterstoffene med salt, syre, sødme eller fett. Helst litt av alt. Men å smake til maten er tydeligvis ikke greia til kjøkkenet på Eger. Vi blir litt usikre på om de faktisk HAR et kjøkken mens vi sitter der. Så da er vi tilbake til start: hva slags sted er det som har spiseplikt uten å ha en ordentlig meny?

Et sted som er laget for å skvise penger ut av folk en eller to ganger, og aldri mer. Det er den slags sted. Er det forresten noen som har en formening om hvor man skal ta med seg folk på formiddagen i Oslo sentrum? Tips mottas med takk.

Kommentarer Side: 1 2 3 4 5 (43totalt)

profilbilde
cheap seo services

OtjDCN I really liked your blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

Postet av cheap seo services, onsdag 18. jun / 12:32

profilbilde
seo company

VCQxHY Muchos Gracias for your blog.Really looking forward to read more. Keep writing.

Postet av seo company, onsdag 04. jun / 22:27

profilbilde
nice seo guys

PlFbSX Really enjoyed this post.Much thanks again. Really Great.

Postet av nice seo guys, mandag 12. mai / 04:22

profilbilde
check it out

6RxVVC Im obliged for the article post.Really looking forward to read more. Keep writing.

Postet av check it out, lørdag 19. apr / 11:20

profilbilde
seo for cheap

eBcC3A Say, you got a nice blog post.Much thanks again. Will read on...

Postet av seo for cheap, tirsdag 01. apr / 17:12

profilbilde
seo for cheap

nRMHv0 Major thankies for the post.Really looking forward to read more. Great.

Postet av seo for cheap, tirsdag 01. apr / 13:01

profilbilde
nice seo guys

SG3tP7 Thank you for your article post.Really thank you! Really Great.

Postet av nice seo guys, lørdag 22. mar / 21:37

profilbilde
nice seo guys

zb4hOU I appreciate you sharing this blog article. Great.

Postet av nice seo guys, torsdag 16. jan / 04:29

profilbilde
awesome things!

QYThZ6 Very informative blog post.Really looking forward to read more. Really Great.

Postet av awesome things!, onsdag 08. jan / 12:11

profilbilde
you want this now

mv2sFY I really liked your post.Really thank you! Cool.

Postet av you want this now, søndag 15. des / 00:09

Tilbake til forsiden!